Pandemi Sonrası Türkiye Turizmi İçin Hızla Rezervasyon Akıtacağız

SAN TSG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Coronavirüs sonrası Türkiye Turizmi için hızla rezervasyon akıtacağız!”

SAN Tourism Software Group olarak, 72 ülkede seyahat sektörüne değer katan yazılım çözümleri üretiyoruz. Sejour’un yanı sıra, 2013 yılında kurduğumuz Paximum markası ile iş modelimizi Sejour kullanan incoming acentelerinin otel, tur ve transfer ürününü global kitleye taşıması üzerine kurduk.

Mesela, Türkiye’de faaliyet gösteren bir incoming acentesi, 700’ün üzerinde Sejour kullanan acenteden birisi ise; sisteminde yer alan tüm kontratlı otelleri tur operatörlerine hali hazırda web servisleri, XML, Excel ya da Extranet aracılığı ile servis edebiliyor. Paximum kanalına da kendi belirlediği fiyat, rezervasyon-iptal ve istediği milliyet koşullarıyla açabiliyor. Böylece acente yurt dışı operatörlerle tek tek kontrat yapmak yerine anında yüzlerce satış kanalına ulaşıyor ve doluluklarını kısa zamanda arttırma şansı yakalayabiliyor.

"Yeni mobil uygulamalarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz."

SAN Tourism Software Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk “IOS ve Android platformlarında bulunan Sejour Mobile ve TourVisio Mobile uygulamalarını geliştirerek pandemi döneminde acentelerimizin hizmetine açtık.

Sejour kullanan incoming acentelerinin ve Tourvisio kullanan tur operatörlerinin işlerini mobilden anlık olarak takip edebilmelerini kolaylaştıran bu uygulama için en az yılbaşına kadar hiçbir ücret talep etmeyeceğiz.” müjdesi ile sözlerine başlayarak açıklamalarına devam etti.

"Pandemi sonrasında online check-in ile otellere de destek sunacağız."

Erol Türk yaptığı açıklamada “#Evdekal sürecinde yüzlerce acentenin rezervasyonlarını otellere anlık olarak entegre eden Hotel2Sejour tarafında çok değerli bir çalışmayı bitirmek üzereyiz. Pandemi sonrası sosyal mesafenin korunmaya devam edileceği de düşünüldüğünde otellere ve misafirlere ciddi anlamda memnuniyet verecek bir çalışma yapmış olduk. Bu çalışma ile yurt dışındaki tur operatörleri, incoming acentelerimize müşteri datalarını eksiksiz girerek entegre etmeleri halinde otellere bu bilgiler anında ulaşacak ve online check-in gerçekleşecek. Böylece ister münferit, ister grup olarak resepsiyona gelen misafirler lobide birikme yapmayacak, iç içe yoğun otele giriş prosedürleri de yaşanmayacak. Aynı zamanda incoming yolcu mobil uygulaması ile de daha otele giderken yolda online check-in yapabilecekler.” dedi.

Bölge esnafı ve rehberlere de değer katan çalışmalar müjdelendi

Her geçen gün biraz daha dijitalleşen dünyada, Pandemi süreci sonrasında tüm sektörlerin daha hızlı bir şekilde dijitalleşecekleri, hatta bu dijitalleşme hızına ayak uyduramayanların faaliyetlerini devam ettiremeyecekleri gibi söylemleri global stratejistlerden sıkça duymaya başladık. Bir turizm teknoloji yazılım firması olan SAN TSG, gerçek zamanlı incoming acentelerini rehberlere ve bölge esnafına bağlayan, raporlamaları görebilecekleri yazılımlarının tamamlanmak üzere olduğunun da müjdesini paylaştı.

Ayrıca artık otellerle incoming acentelerinin yüz yüze gelerek kontrat-aksiyon çalışmalarına imza atmak zorunda kalmayacakları, mobil uygulama üzerinden bu süreçleri yönetebilecekleri de belirtildi. Kontrat-aksiyon faaliyetlerinin ise Ağustos ayından itibaren mobil üzerinden gerçekleştirileceği müjdelendi.

"Pandemi sonrası Paximum ile sektöre can suyu olacağız"

Erol Türk, “2013’te maksimum kişi anlamına gelen Paximum ile yeni bir marka yolculuğu başlattık. Incoming acentelerimiz dünyanın dört bir yanında kendilerine turist potansiyeli gönderecek tur operatörleri ile tek tek irtibat kurmaya çalışmaktaydı. Yurt dışındaki tur operatörleri de Türkiye’deki oteller ve çevre gezileri için hangi incoming şirketini seçeceklerini bilemeden, uzunca araştırmalar yapıyorlardı. Her iki tarafı da Paximum ürünümüz ile bir araya getirip hızla incoming acentelerimizin hedefledikleri pazar neresi ise anında ürünlerini satabilmelerine böylelikle fırsat tanıdık.

Travel Marketplace olan Paximum ile %80’e yakın ürün Sejour kullanan incoming acentesinden geliyor. Bed Bank’ten ürün yüklenmesine göre incoming acentesinin ürün yüklemesi çok daha değerli. Zira otellerde yapmış oldukları kontenjan anlaşmaları gereği odalarını istedikleri rezervasyon-iptal şartları ve kendi belirledikleri şartlarda hızla satıp eritebiliyorlar. Paximum sayesinde Rusya, Almanya, İngiltere gibi ülkemiz için önemli pazarların da en büyük tur operatörlerine bu sayede herhangi bir uğraş ve kontrat olmaksızın ürünlerini anında verebiliyorlar. Üstelik dünya genelinde yapacakları tüm satışlarda, Paximum olarak ödeme alma ve incoming acentelerine ödeme sorumluluğu tamamen bizde, yani ödemelerini alamama gibi bir riskleri de bulunmuyor.

Pandemi Sonrası Türkiye Turizmi İçin Hızla Rezervasyon Akıtacağız

"Acenteler Amadeus sistemine bile anında adapte oluyor"

1 yılı geçen bir süreçte birçok prosedürle Amadeus ile yaptığımız sözleşme sonucunda, tüm incoming acentelerimiz ürünlerini Amadeus otel sistemine de anında yüklemiş oluyor. Böylece belki de hiç giremeyecekleri veya girmek için 1 yıldan fazla uğraş ve ciddi maliyetle karşılaşacakları, banka teminatları sunacakları iş akışını bizim sayemizde hızla ve masrafsız çözmüş oluyorlar. Ayrıca dünya genelinde 100’ün üzerinde TourVisio kullanan tur operatörü ile incoming acentelerimizin de entegre bir şekilde çalışmalarına aracılık etmiş oluyoruz.

Dünya devi CTrip ve Agoda'da otelleri satmaya ne dersiniz?

Çin’in en büyük seyahat platformu olan Ctrip ile 7 Mayıs’ta çok değerli bir anlaşma yaptık ve Ctrip’e Paximum tedarikçi oldu. Aynı zamanda Uzak Doğu’da öne çıkan Booking.com’un diğer şirketi Agoda ile de çalışmaya başladık. Incoming acentelerimiz Çin seyahat platformu olan Ctrip’e ve Agoda’ya ürün vermek istediklerinde Sejour’a ürünlerini girmeleri yeterli. Paximum ile Ctrip’e ürünlerini ileterek zahmetsiz ve değerli bir işbirliğini onlar adına başlatmış oluyoruz.” dedi.

SAN TSG’nin Paximum platformunda yıllık rezervasyonlar bazında 2019 yılı içinde 250.000’e yakın Pax satışına aracılık ettiğini belirten Türk, Coronavirüs öncesindeki 2020 hedeflerinin de 450.000 Pax seviyelerinde olduğunu ifade etmişti. Her ne kadar marka tarafından yeni hedefler revize edilecek olsa da, pandemi sonrası dönemde, Sejour kullanan incoming acentelerin hızlı bir şekilde toparlanmaları ve Türkiye’ye gelen daha fazla turiste aracılık edebilmeleri adına SAN Tourism Software bünyesinde bulunan Sejour-Paximum yazılımları önemli bir destek sunacak gibi gözüküyor.