Türkiye Otellerine 117 Ülkeden Rezervasyon Yağdırdık

Ekonomiye katkısı oldukça büyük olan ve bacasız sanayi olarak kabul edilen turizm sektörü, ülke ekonomimizin gelişmesi için son derece önem taşıyan bir sektör.

Gelenekselleşerek devam eden ve bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Resort Turizm Kongresi nedeniyle Antalya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2018 yılını 29,5 milyar dolar gelir ile kapattığımızı, bu yıl ise 34.5 milyar dolar gelire ulaşacağımızı açıklamıştı.

Bakan Ersoy, ülke olarak da 2023’te, 54 milyon turiste ulaşarak, 65 milyar dolar gelir hedefinde olduğumuz belirtilmiş; Japonya, Çin, Hindistan, Güney Kore ve Orta Doğu Avrupa ülkelerinin hedef pazarlar olduğu açıklanmıştı.

Bakan Ersoy’un bu açıklaması sonrasında, SAN Tourism Software Group Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Türk, global pazarda çalışan yazılımları ile Türkiye’nin turizmdeki 2023 hedeflerine katkıda bulunmak için heyecan duyduğunu belirterek gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Otellerine 117 Ülkeden Rezervasyon Yağdırdık

Erol Türk “Türkiye’de turist getiren incoming acentelerinin %85’inin kullandığı yazılım olan Sejour ile ünlendik ve 2015’den itibaren de Paximum yazılımı ile Türkiye otellerine dakikalar içinde rezervasyonlar yağdırmayı başararak,otellerin boş kalan kapasitelerini doldurup, Türkiye turizmine ciddi bir katkı sağlamayı başardık.” diyerek açıklamalarına devam etti.

"170 ülkeye turist gönderdik ve yabancı yatırımcının da dikkatini çekmeyi başardık!"

Çin’den Tayland’a, Hindistan’dan Orta Avrupa’ya, Kanada’dan Şili’ye kadar dünyanın her yerinden müşterileri olan SAN TSG'nin Paximum markası ile Türkiye’deki otellerin hem farklı milletlerden rezervasyon almasını kolaylaştırıyor, hem de dünyanın birçok ülkesinde özellikle Türkiye’deki tatil destinasyonlarının ve Türkiye otellerinin bilinirliğine de katkı sağlıyoruz.

"Müşterilerimiz ve Partnerlerimizin Desteği ile Büyümeye devam ediyoruz"

SAN TSG olarak kendimize ait Lara Barınaklar bölgesindeki genel merkezimizi, sürekli büyüyen profesyonel kadrosu ve bu kadro ile yaptığımız Ar-Ge çalışmaları nedeniyle geçtiğimiz aylarda Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'nde yer alan, Antalya Teknokent Bilişim Vadisi’nde 12 milyon TL’lik yatırımla inşa edilen 3700 ’lik 4 katlı yeni binamıza taşındık.

Erol Türk, geleceğe yönelik hedeflerimiz ve Türkiye turizmine sağladığımız faydalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu

“Global turizm tedarikçilerinin (bedbank) hemen hepsi ile entegrasyonlarımız var. Dünyanın önde gelen pek çok markası bizi tercih ederek, ürünlerimizin kalitesi ve gücünü de tasdik etmiş oldular.

Aeroflot Havayolları'nın markası olan Pobeda Airlines ve Atlas Global dinamik paketleme ve tüm yazılımı bizden temin etti. Rus Ostovok, Russian Express gibi firmalar Paximum’dan ürün tedarik ediyorlar. İran’ın en büyük online firması Alibaba.ir Paximum markamızla işbirliği yapıyor.

Dünya devi Amadeus, Global GDS’lerde Paximum ürünlerini satıyor. Ctrip, Dida, Hoaqiao gibi Çin firmaları Paximum’dan ürünler alıyor. Almanya’da Peakwork Hub’ına ilk entegre olan Türk firması da biziz.

Yine Alman dinamik operatörlerinin LMX, JT, XPUR, FORYOU, SCHMETTERLING gibi firmalarında ilk sıralardaki tedarikçisi de biziz. LotsofHotels (webbeds), W2M, Hotelspro ve IATI gibi markalarda ve İspanya merkezli Travelgate firmasında premium tedarikçiyiz.

Paximum ile 172 ülkeden seyahatseverin, toplam 170 ülkeye turistik faaliyet yapmasını sağladık. Bu yılı 250.000 kişi ve 50 milyon euro üzerinde bir ciro ile kapatmayı hedefliyoruz. Doğal olarak bu rakamlar yabancı yatırımcıların da dikkatini çekmeyi başardı.” dedi.

Türkiye Otellerine 117 Ülkeden Rezervasyon Yağdırdık

SAN TSG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk açıklamalarına devam ederek “Türkiye turizminin 2023 hedefleri için milli bir yazılım şirketi olarak hem tüm dünyaya yazılım ihracatı anlamında hem de tanıtım olarak katkıda bulunmayı misyon edindik.

Dünya’nın en önemli pazarı olan Almanya pazarında oldukça iyiyiz. Bunun yanı sıra Rus pazarında, İran ve Orta Doğu pazarında da çok hızlı yayılıyoruz. İngiltere pazarında canlıya geçmek üzere olan büyük bağlantılarımız var. Globalde 70 ülkede yazılımlarımız kullanılıyor.

Global pazarda B2B alanında her kanalda yer edinmek ve B2B online işinde orta vadede dünyada ilk 5 arasında yer almayı hedefliyoruz. Bu sebeple, geçtiğimiz ay uzun süredir inşaatı devam eden Antalya Teknokent’teki 3700 metrekarelik yeni ofisimize taşındık. Sadece 15 yıllık kontratımız olan yeni ofisimizde, Antalya Teknokent’e kalmak üzere 12 Milyon TL’lik bir yatırım yaptık.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ruhsatlı yeni merkez binamız ile global turizm piyasasında ne denli iddialı ve büyüme hedeflerine koşan bir şirket olduğumuzu da yaptığımız yatırım ile kanıtladığımızı düşünüyorum. Burada orta vadede 400 kişiye istihdam yaratmayı planlıyoruz.

Türkiye’de oteller atıl kapasitelerini yani boş oldukları dönemlerde satmak istedikleri odaları incoming acenteleri üzerinden Paximum sistemine yüklediklerinde, birçok farklı satış kanalından rezervasyon otele anında gelmeye başlıyor.

Böylece odasını satamayan otellere de hem yurt dışında tanıtım hem de satış olarak ciddi katkılar sağlıyoruz. Türkiye’de bizden 1 yılda 5000 kişi satış alan oteller var. 117 ülkeden Türkiye’ye turistin gelmesine aracılık eden SAN TSG olarak 2023 hedefimiz, bütün dünya ülkelerinden Türkiye’ye rezervasyon akmasını sağlamaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.